www.nemesferenc.hu    
         
   
Nemes Ferenc
Életrajz   Alkotások fényképeken
Photos   Lebenslauf
Curriculum Vitae   Photo Gallery
   
   

Önéletrajz

1944-ben születtem Budapesten

Már gyerekkoromban tehetséges rajzolónak tartottak, de a sportolás a Derkovits-szakköri foglalkozásokat háttérbe szorította. A gimnázium elvégzése után repülőgép-műszerész lettem és ebben a szakmában 25 évig dolgoztam. A munka mellett jelentős helyet kapott a faragás, amit immár négy évtizede folytatok.

A 80-as években Székesfehérvárott fafaragó szakkörvezető képesítést szereztem, azóta vezetek nyaranta általános iskolásoknak fafaragó szakkört. A Kiskunlacházi Alapfokú Művészeti Iskolában öt éve tanítok. Ezen kívül az akkreditált Waldorf pedagógiai képzés művészeti foglalkozásai keretében hosszú évek óta tanítom az óvónőket faragni.

A 80-as évek közepétől a "polgári" foglalkozás egyre inkább háttérbe szorult és további szakmai tanulmányokat követően 1994 óta a faragás vált a fő tevékenységemmé. A kitartó önképzés, tanulás a sikert is meghozta, munkáim zöme a szakmai zsűri előtt is megállta a helyét. Hazai és nemzetközi pályázatokon és kiállításokon sikeresen szerepeltem.

1994 óta Szigetújfaluban élek, az itt kialakított műhelyemben dolgozom. Saját galériámban láthatóak szakmai életpályám állomásainak legjellemzőbb, szívemhez legközelebb álló alkotásai
A fa mellettminden, a természetben megtalálható, faragható anyaggal dolgozom. Az utóbbi években előtérbe került a kő, kőből készítem szobraimat, dísztárgyaimat és más iparművészeti alkotásaimat.


NAVIGÁTOR: kezdőlap | oldal teteje | előző oldal